Over ons

AutoFirst BPNW de allround garage voor alle automerken

U kunt bij ons terecht voor onderstaande diensten of werkzaamheden 

 • Voordelige APK
 • Reparatie en Onderhoud
 • Mobiliteitspas
 • Aankoop keuring
 • Banden hotel
 • In & verkoop van auto's
 • Airco service
 • Occasion zoeken

 

Deze monteurs zijn gewend om aan alle merken moderne auto's te werken. Scholing en cursussen hebben wij dan ook hoog in ons vaandel staan. Vanzelfsprekend werken wij met de nieuwste testapparatuur om de auto's "uit te lezen" en af te stellen. Bij AutoFirst BPNW in Hoensbroek is uw auto in veilige handen. 

 

Wiel Hoogstra

 Norbert Hoogstra

 

Geschiedening van AutoFirst BPNW 

Het begon met een fiets en een stofzuiger. In de zomer van het jaar 1965 aan de hoofdstraat 42 te Hoensbroek. Eiko Hoogstra geboren op 14-07-1930. De buurman van Eiko, Lambert Coolen was gevallen met een zwarte herenfiets en was zwaar beschadigd. De familie Coolen had een witgoed zaak en verkocht daarnaast ook fietsen. De vraag aan Eiko was of hij de fiets zou kunnen herstellen. Dat kan wel zei Eiko, maar dan hebben we wel een verf spuit installatie nodig om tot een mooi en goed resultaat te kunnen komen en daar hebben we een compressor voor nodig. Een compressor kopen was indertijd een hele dure investering. Eiko besloot na overleg met de buurman en vrienden om zelf een compressor te bouwen. De buurman leverde een stofzuiger aan waarvan de elektromotor werd gebruikt om een bromfietsmotor aan te drijven. De 200 liter tank met perslucht leidingen werd op DSM gemaakt door een vriend van Eiko, de heer Geert Schoonwater, kosten 0.00 gulden, een vriendendienst. De verfspuit met de bijbehorende grondlak en verf werden in Heerlen gekocht bij Berku, een verf handelaar in o.a. autolakken. Na enkele proef spuiten met de installatie was de juiste afstelling met de druk gevonden en kon de fiets onder handen genomen worden. Het resultaat was perfect. Dit werd zo’n bekend verhaal in Hoensbroek en omgeving dat de mensen naar Eiko kwamen om hun auto ter reparatie aan te bieden. Zo vormde zich een autobedrijf waarin later 3 zonen hun vader mee hielpen.

 

Zoon Wiel behaalde na zijn monteurs opleidingen in mei 1979 zijn diploma Vakbekwaamheid voor het Autobedrijf bij de Bovag. De zoon van Wiel, Norbert genoot zijn opleiding bij Smeets Mercedes Benz te Heerlen. Zijn passie voor de automobiel is zo groot dat bijna al zijn vrije tijd gestoken werd in de garage thuis bij vader Wiel. Met vrienden tot in de late uurtjes aan auto’s werken van hun club tuning team Limburg. In oktober 2004 op 20 jarige leeftijd zegt Norbert tegen Wiel een eigen autobedrijf te willen beginnen waarop Wiel vraagt om met hem samen te willen werken. Norbert zei, dat is goed maar we gaan wel wat anders doen dan anderen doen n.l. een service bieden tot s ’avonds 22.00 uur en met een nieuwe naam. BPNW werd de naam. Bij pech een nieuwe wegenwacht autoservice. Naast de vakbekwaamheid willen we de klant een goede dienst bewijzen. Ondanks de wereldwijde crisis die in 2008 begon bleef het klanten bestand groeien. In 2013 besloten Norbert en Wiel om aan Eiko Hoogstra de eerste kleinzoon van Eiko Hoogstra senior te vragen om partner te worden van BPNW. De redenen waren om de groeiende klandizie aan te kunnen en om de continuïteit van het familiebedrijf beter te kunnen waarborgen. Eiko junior heeft ook o.a. gewerkt bij Smeets Mercedes Benz als gediplomeerd autospuiter en plaatwerker, bij Charles Poelmans restaureerde hij o.a. Ferrari ´s en daarmee haalde Norbert en Wiel nog meer kennis en vakmanschap in huis. In feb.2018 startte BPNW met een nieuw concept de mobiliteitspas bij onderhoud voor internationale hulp. Dit is een onderdeel van onze nieuwe huisstijl binnen Autofirst-BPNW.

 

AutoFrist BPNW
Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken en -typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoudt uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Auto Diagnose

Storingsdiagnose, onze goed opgeleide technici vinden snel de oplossing en helpen u weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer